همایش بین المللی مطالعه علمی ایثار و شهادت نهم و دهم مهرماه در مرکز همایش های دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران برگزار شد. نکته جالب درباره این همایش این بود که جمعی از فرزندان سزداران شهید کشور که چند صباحی است با تشکیلی بنیادی تحت عنوان "بنیاد ستارگان" این همایش را ترتیب داده بودند. هدف این همایش که با حضور اندیشمندان داخلی و خارجی برگزار شد دفاع از مفهوم خالص و ناب شهادت در مقابل مفاهیم انحرافی و تولید ادبیات نظری با موضوع ایثار و شهادت در رشته های مختلف علوم انسانی بود. بخشی از عکسهای زیر متعلق به مراسم تقدیر از مقالات برگزیده همایش است. در این مراسم جمعی از فرزندان سرداران شهید به نمایندگی دیگر اعضای بنیاد ستارگان از مقالات برگزیده با اهدای تندیس و لوح قدردانی کردند.

 
 
نفر اول از سمت راست: رسول عاصمی فرزند سردار شهید علیرضا عاصمی  
 
 
شهید علیرضا عاصمی معروف به نگین تخریب، فرمانده دلاور تخریب قرارگاه نجف و کربلا  
علی در طریق القدس (آذر 1360 ) که اولین عملیات بزرگ بود در میدان مین به شدت مجروح شد که چندین ماه نیاز به درمان و استراحت داشت ولی با وقفه ای کوتاه دوباره به جنوب آمد در حالیکه تا روز آخر حیات آثار جراحت در بدن او مشهود بود. اوج فرماندهی و صلابت برادر علی را آنهایی که در خیبر و بدر بودند به چشم خود دیدند. طلائیه آن روزها خیلی خاطره ها از نقش آفرینی علی دارد که اتفاقا آن روزها بسیاری از نیروهای تخریب را هم با شهادت یا جراحت از دست داده بود.



بعد از والفجر8 تقدیر دیگری برای او رقم خورد و پس از سالها حضور در عملیات از شمالی ترین جبهه تا دریاچه نمک در فاو، فرماندهی نیروهای تخریب برای عملیات برون مرزی در عمق چندصد کیلومتری شمال عراق را بر عهده گرفت. در تابستان 1365 عمده نیروهای زبده و قدیمی تخریب دور علی جمع شدند که مقر آنها هم در "تنگه کنشت" در منطقه کوهستانی "طاق بستان" کرمانشاه بود. آموزشهای مقدماتی، سخت و طاقت فرساتر از مواقع دیگر بود. علی با آن بدن رنجور هیچگاه نیروهایش را از دور هدایت نکرد و همپای آنها چه در آموزش و چه در عملیات حرکت می کرد. عملیاتی که پیاده رویهای آن در کوه و دشت گاهی به 24 ساعت مداوم می رسید و گاهی باید از رودخانه هایی عبور کرد که عمق آن 5/1 متر بود و امکان پل زدن هم وجود نداشت.
این جمله  را شهید عاصمی بسیار تکرار می‌کرد: یک هفته دیر جبهه آمدم ؛ خدا کند امام راضی باشد

 
 نفر دوم از سمت چپ رضا شفیع خانی فرزند سردار شهید محمد شفیع خانی قائم مقام لشگر 57 ابالفضل می باشد  
 
 
 
شهید «محمد شفیع‌خانی» از دانشجویان تهرانی بود که برای اجرای طرح خدماتی بهداشتی به همراه همسرش به خرم‌آباد سفر کرد، وی مدتی در این شهر خدمت کرد و سپس به عضویت سپاه پاسداران استان لرستان درآمد، بعد از مدتی قائم مقام لشگر 57 حضرت ابوالفضل(ع) شد و سرانجام در عملیات «والفجر6» به شهادت رسید.



نفر سمت چپ - داوود کریمی فرزند سردار شهید حاج عباس کریمی فرمانده شهید لشگر 27 حضرت رسول (ص)



   
بخشی از خاطرات یکی از همرزمان سردار شهید حاج عباس کریمی: در عمليات بدر، حاج عباس پس از سركشي سنگرهاي اطراف، به سنگر ديده‌باني بازگشت. در يك لحظه با شنيدن صداي مهيبي روي زمين دراز كشيدم خوب دقت كردم تا بدانم گلوله تانك كجا اصابت كرده ، تركشي پشت سر حاج عباس را متلاشي كرده بود اما چشمهايش هنوز نگران بسيجيان بود. او را داخل قايق گذاشته و با سرعت به طرف پست امداد حركت كرديم. اما ديگر فايده‌اي نداشت همه چيز تمام شد ... قايق آرام به طر ف اورژانس حركت كرد در حاليكه حاج عباس با چهره‌اي معصوم در زير پتو آرميده بود. پيكر خوني و خيس او را داخل آمبولانس گذاشته و به سمت دوكوهه راه افتاديم و به نيت آخرين وداع، پيكر او را دور زمين صبحگاه طواف داده به سمت تهران حركت كرديم. عباس كريمي‌ روز 23/12/1363 و در سالروز شهادت حاج همت به او پيوست و اين تاريخ براي دومين بار در خاطره لشگر 27 محمد رسول الله (ص) جاودانه شد. 2 روز بعد پيكرش در كنار مزار شهيد اقارب‌پرست به خاك سپرده شد و بار ديگر مسافري از جزيره مجنون به بهشت زهرا (س) ميهمان گشت.
 
 
نفر دوم از سمت راست ابراهیم دقایقی فرزند سردار شهید اسماعیل دقایقی فرمانده لشگر بدر

 
ابراهیم و خواهرش در کنار عکس پدر
 

سردار شهید اسماعیل دقایقی فرمانده لشگر بدر
    
  
سید محمد مهدی صفوی فرزند سردارشهید سید محسن صفوی فرمانده قرارگاه مهندسی صراط


 

سید محسن صفوی، برادر بزرگتر سردار رحیم صفوی است. ایشان در سال ۱۳۳۳ در یکی از روستاهای اطراف اصفهان متولد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی مامور تشکیل کمیته انقلاب اسلامی در شهرستان‌هاي شهرضا و سميرم و مسوول مهندسی سپاه پاسداران در استان اصفهان شد.


در سال‌هاي دفاع مقدس و براساس مصوبه‌ای از طرف هيات دولت، سید محسن صفوی مسووليت قرارگاهی به نام «صراط الستقیم» را برعهده گرفت تا از توان وزارتخانه‌ها در زمينه دفاع مقدس به نحو مطلوب‌تری استفاده شود. قرارگاه مهندسی صراط یکی از مهمترین و کلیدی ترین قرارگاههایی بود که در طول دفاع مقدس نقش آفرینی کرد. شهید محسن صفوی در سال 1365 در اثر یک سانحه هوایی به شهادت رسید.


 
سمت چپ _ مهدی ترابیان فرزند سردار شهید محمدحسن ترابیان، معاون عملیات لشگر 27 محمد رسوالله(ص)
 
 پدر شهید تعریف می کرد: سال 64 بود که محمد حسن از جبهه مرخصی اومد قم. بهم گفت: بابا! خیلی وقته حرم امام رضا(علیه السلام) نرفتم دلم خیلی برای آقا تنگ شده. گفتم: حالا که اومدی مرخصی برو، گفت: نه، حضرت امام که نایب امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) است گفته جوان ها جبهه ها را پر کنند. زیارت امام رضا(علیه السلام) برام مستحبه اما اطاعت امر نایب امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) لازم و واجبه. من باید برگردم جبهه؛ 


دختر شهید ترابیان پس از شهادت پدر

شهید اکبر ترابیان در جمع همرزمان، نفر دوم از چپ

عملیات والفجر هشت با رمز یا فاطمة الزهرا (سلام الله علیها) شروع شد و محمد حسن توی عملیات به شهادت رسید. به ما خبر دادندکه پیکر پسرتون اومده معراج شهدای اهواز ولی قابل شناسایی نیست. خودتون بیایید و شناسایی کنید. رفتیم معراج شهدا و دو روز تمام گشتیم اما پیکر پیدا نشد. نشستم و شروع به گریه کردن کردم که یکی زد روی شونه ام و گفت: حاج آقای ترابیان عذرخواهی می کنم، ببخشید؛ پیکر محمد حسن اشتباهی رفته مشهد امام رضا(علیه السلام) دور ضریح آقا طواف کرده و داره برمی گرده.  
 
 
احمد فیاض بخش فرزند وزیر شهید محمد علی فیاض بخش وزیر بهداشت و درمان. فرزند شهید فیاض بخش هم اکنون دارای مدرک دکترای تخصصی بهداشت است و عضو هیات علمی دانشگاه  علوم پزشکی تهران می‌باشد.
 

شهید دکتر علی محمد فیاض بخش وزیر بهداشت و درمان

شهید فیاض بخش  موسس انجمن امدادگران امام خمینی(ره) بود. این شهید آسایشگاه معلولان انقلاب را با همكاری انجمن امدادگران امام (ره) و كمیته امداد، زیر نظر بنیاد شهید راه‌اندازی كرد.طبابت و ویزیت رایگان به مدت 4 سال، تاسیس كلینیك سلمان فارسی با همكاری شهید دكتر لواسانی،‌ آموزش كمك‌های اولیه پزشكی برای خدمت به مجروحان و معلولان انقلاب از دیگر فعالیتهای این شهید بزرگوار بود. وی سپس به عنوان مدیركل توانبخشی در وزارت بهداری مشغول به كار شد. پیشنهاد لایحه سازمان بهزیستی كشور و پیگیری برای تاسیس چنین سازمانی جدا از وزارتخانه بهداشت از اقدامات دیگر این شهید بود. محمد علی فیاضبخش دركابینه شهید رجایی، به عنوان وزیر مشاو و سرپرست بهزیستی خدمت می‌كرد. بخش، شامگاه هفتم تیر 1360 در حزب جمهوی اسلامی براثر انفجار بمب به شهادت رسید
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • حمید علی ۱۶:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
    0 2
    نمی دانم کی می خواهیم درباره فروختن ستنریفوژها کیلوی 20 دلار نظر سنجی برگزار کنیم البته من مخالفم نباید سخت به دوستان بگیریم 2 دلار هم کافی!!!!!!!!!!!!!!!! مرگ بر امریکا مرگ بر ضد ولایت فقیه مرگ بر شوروی زمانی مرگ بر امریکا را نخواهیم گفت که همان بلایی که سر شوروی امد سر امریکا بیاید انشاالله
  • سید ۱۸:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
    1 0
    سلام خدا رحمت کند همه شهدا را آدم وقتی تصویر بعضی از فرزند ان شهید را نگاه می کند .به یاد جوانهای زمان قبل انقلاب طاغوت می افتد.ولی فرزندان شهید کاری نکنید .که پدرتان از شما راضی نباشد .چون شهدا زنده اند مواظب باشید.
  • ۲۰:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
    1 0
    خیلی جالب بود
  • ۰۰:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
    0 0
    در عکس مروط به شهید محمدحسن ترابیان نفر اول از سمت راست رضا کاوند فرزند سردار شهید جلال کاوند از مسئولیت های وی فرمانده حفاظت قرارگاه حمزه سید الشهدا و مسئولیت‌ تیپ ۱۴۵ مصباح الهدی است شهید جلال کاوند در تاریخ ۳/۲/۶۵ در منطقة حاج عمران به علت اصابت ترکش سرش از تن جدا می‌گردد و به آرزوی دیرینة خود یعنی شهادت در راه خدا نایل می‌گردد.
  • حسن ۰۷:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
    2 1
    قسم به خون شهدا مرگ بر آمريكا تا زمان نابودي اسرائيل و آمريكا از دهان ما نخوهد افتاد... لبيك يا سيد علي

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس